icantdance

Kissen.

My cat has been diagnosed with diabetes.

We went to the vet yesterday, with a pee-sample, and it was tested positive for diabetes. She has been extremely thirsty these last weeks.  She has lost weight as well, but we thought that was because of her food. I wish we would have understood this earlier.

I’m not feeling like writing this down, but I think I should. I need it saved for future treatment.

2007. She got her vaccination. She was then 5,7kg. The vet said it was too much, we started to give her Light food.

2009-05-18. Vaccination. Vet said she was now 4,2kg. I don’t know if it’s due to the change of food, or the diabetes coming at her. Were told to be back next week with a pee-sample.

2009-05-26. Vet tested her positive with diabetes. On the scale again. First he said she was 4,4kg. I was relieved she didn’t loose weight, she actually gained some. After checking her over he checked again and now he said she was 3,7kg.  His scale wasn’t completely accurate. It’s very hard now to know for sure if she was 4,4 last week. Or if he was wrong that time too, as the first time today.
That’s when tears came. If she actually lost 0,7kg in a week, it’s not good.
I had some difficulties to take the information he gave me at the time, he didn’t think cats should be given injections every day, and “perhaps we should give her a normal life, as long as she has”. I couldn’t really think.

After researching I found some people saying they gave their diabetic cat pills, instead of injections. So we went to the animal hospital today, bought food for Diabetic cats, got an appointment with a vet there on Friday to talk about it. I need a second opinion.

It’s totally unthinkable not to have her in my life. Extremely unthinkable.

Tell me if you know anything about this, please.

Tags: , , ,

5 Responses to “Kissen.”

 1. Louise Says:

  Hey Jen, so awfully sorry to hear this about your sweet kitty. Unfortunately I don’t have any experience with this…I hope someone else has tips. I would probably want to know more about the pills too, but if it had to be injections and special food for a longer life, so be it…I would not want to think about losing one of my sweeties either, of course I know they don’t have the eternal life, but you you know what I mean…at least you would have the idea you’re doing everything you can for her in this situation. *big hugs* xx Louise

 2. Linda/thisislinda Says:

  Usch det är så j**vla jobbigt sånt här. Våran katt Mish fick diabetes 2005. Vi gav honom sprutor varje dag, och jag tycker att det funkade bra. (Nu levde inte han så länge till efter diagnosen, men det hade andra orsaker). Inte särskilt svårt att ge dem, även om man inte direkt kände sig stadig på handen i början. Sen vet ju inte jag om det har ändrat sig sen dess, för vår veterinär sa inget om att inte ge injektioner varje dag. Men om tabletter är lika bra så skulle jag ju definitivt hellre ge det. Eran veterinär är säkert bra, men vissa veterinärer är ändå tyvärr lite okänsliga när det gäller smådjur och så som kanske inte har kostat så mycket… Det är jättebra att ni ska till en annan i alla fall.

  En av våra katter höll på att stryka med för ett år sen p g a att han gick ner i vikt snabbt; slutade äta, och han fick fettlever och gulsot av det. Veterinären var inte särskilt hoppfull, men vi tvångsmatade honom flera ggr om dan i två veckor plus att vi gav honom antibiotika och nån stinkande brun pasta för magen, och till slut började han äta själv gå upp i vikt och nu är han helt frisk. Det var sjukt jobbigt. Man kan ju inte direkt förklara varför man måste göra allt det där. Jag vet inte hur många ggr jag grinade. Men det var det värt. Ibland hjälper det att vara envis.

  Jag håller tummarna!

 3. Jenny Says:

  Tack så jättemycket för det du skrev. På djur sjukhuset var det inget snack om saken, det var snarare elakt att bara låta katten vara sjuk. Förstås. Så nu har vi fått hem alla saker. Hade ni problem att få blod till blodsocker-mätaren? Det är nästan omöjligt att få den där lilla droppen som behövs ur hennes öra..

 4. Linda/thisislinda Says:

  Oj, det verkar ha hänt en hel del sen Mish hade diabetes. Gud va avancerade saker ni fick med er hem. Vi fick bara som enkla små sprutor och såna där små glasburkar med insulinet. Vi testade aldrig blodsockret själv så jag har tyvärr inga tips att ge. =/

  Är det inte så förresten att om man har tur så kan det gå tillbaks eller vad man säger; så att ni inte behöver ge insulin? Eller det kanske beror på vilken typ av diabetes katten har.

  Kul att se att hon mår bättre nu i alla fall!

 5. Jenny Says:

  Oj, ja lite har det visst hänt. Det kan gå tillbaka på katter, så jag hoppas vi har sån tur efter ett tag!

Leave a Reply